Ben tıbbi sekreterlik bölümü öğrencisiyim bu sene son senem mezun olcam anestezi bölümünü seçmeyi istiyorum yalnz direk geçişimiz yok ygs puanı ile tercih yapmayı düşünüyorum, bu bölüme girebilme ihtimalim varmı? öncelik sağlık meslek liselerinde diyorlar ama anestezi ve hemşirelik bölümü öğrencilerinin direk geçişleri var üniversitelerde kontejyanların çoğunu anestezi ve hemşirelik bölümü öğrencileri doldurduğu için ben yerleşemem diye endişeleniyorum.bilgilendirirseniz sevinirim.
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 Pazartesi
Merhaba Ayşe Hanım,
Anestezi bölümüne geçiş yapmak istediğinizde, doğrudan geçiş hakkınız olmayabilir. YGS (şimdiki adıyla TYT) puanıyla tercih yapmayı düşünüyorsanız, öncelikle yeterli bir puan almanız gerekecek. Sağlık meslek liselerinden mezun olan öğrencilerin bu bölümlere geçişte önceliği olabiliyor, ancak yine de belirli bir kontenjan ayrılabiliyor. Bu nedenle, yeterli puan alarak tercih yapmanız durumunda yerleşme şansınız bulunabilir. Üniversitelerin kontenjanlarını ve önceki yıllardaki taban puanlarını inceleyerek daha net bir fikir edinebilirsiniz. Başarılar dilerim!
ayşe
25 Mayıs 2024 CumartesiBen tıbbi sekreterlik bölümü öğrencisiyim bu sene son senem mezun olcam anestezi bölümünü seçmeyi istiyorum yalnz direk geçişimiz yok ygs puanı ile tercih yapmayı düşünüyorum, bu bölüme girebilme ihtimalim varmı? öncelik sağlık meslek liselerinde diyorlar ama anestezi ve hemşirelik bölümü öğrencilerinin direk geçişleri var üniversitelerde kontejyanların çoğunu anestezi ve hemşirelik bölümü öğrencileri doldurduğu için ben yerleşemem diye endişeleniyorum.bilgilendirirseniz sevinirim.
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 PazartesiMerhaba Ayşe Hanım,
Anestezi bölümüne geçiş yapmak istediğinizde, doğrudan geçiş hakkınız olmayabilir. YGS (şimdiki adıyla TYT) puanıyla tercih yapmayı düşünüyorsanız, öncelikle yeterli bir puan almanız gerekecek. Sağlık meslek liselerinden mezun olan öğrencilerin bu bölümlere geçişte önceliği olabiliyor, ancak yine de belirli bir kontenjan ayrılabiliyor. Bu nedenle, yeterli puan alarak tercih yapmanız durumunda yerleşme şansınız bulunabilir. Üniversitelerin kontenjanlarını ve önceki yıllardaki taban puanlarını inceleyerek daha net bir fikir edinebilirsiniz. Başarılar dilerim!